Username: Password:

Author Topic: Bugs/Issues tracker v3.1  (Read 1462 times)

Online Gunthar

  • Administrator
  • Trust: (+1)
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 290
    • View Profile
  • Telegram: @GuntharDeNiro
Bugs/Issues tracker v3.1
« on: April 30, 2017, 03:13:17 PM »
This post is for your reports about bugs/issues to be fixed in the actual 3.1 version for all strategies. Please report any bug here, possibly with console screenshots or detailed description of the bug/issue. I will not answer here but i will answer with improved/fixed code: i'll use this post as a list of "to-do" things and reminder and i will tag [SOLVED] any fixed report of yours once i found the solution. I'll delete posts that are reporting "not reproducible" bugs, such as user's errors/misconfigurations and such: if you see your post deleted, please post it again in Beginners and Help, you will receive answers there.
Thanks!
~Gun

EDIT: please notice that this post is highly moderated to keep it cleaned up from off topics. This is a bug tracker, post your help/support requests on other boards or in PM.
« Last Edit: May 05, 2017, 11:20:14 AM by Gunthar »

Offline strshtr

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Open orders: 0 Orders placed and not bought
« Reply #1 on: April 30, 2017, 07:09:39 PM »
Witnessed on Kraken and Bittrex(Haven't used BB for Poloniex yet). Orders placed and not bought. Buy open order remains and the console displays the following:
we have open orders: 0 XXX

No further orders are bought while in this state because it is waiting to sell.  The only way to get rid of this state is to go to the Kraken or Bittrex exchange  and cancel the open buy order. Once the order is cancelled stop and restart the pair.

SELL_STRATEGY: 'GAIN',
BUY_STRATEGY: 'BB',
BUY_LEVEL: 5,

Offline Xardas

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #2 on: April 30, 2017, 11:18:06 PM »
I want a feature where the bot saves it's current operational state, including all loaded pairs. Let's say shit happens and gunbot gets closed and I have 50 pairs across all 3 exchanges.......when I restart gunbot, I want it to startup where it left off..............load all 50 pairs as though gunbot never closed. Also have the option to load gunbot when windows starts, then resume with the 50 pairs.

As it is, I have to manually redo all 50 pairs every time the bots gets stopped. If my kid plays a game, the bot stops and I have to redo it all manually again.

Manually loading 50 pairs is a pain in the ass, and sometimes I have to do it several times a day because of IRL shit happens lol.


Offline AlfonseX

  • Trust: (0)
  • Contributor
  • **
  • Posts: 109
  • Trop de chefs, pas assez d'indiens !
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #3 on: May 01, 2017, 01:50:13 AM »
I want a feature where the bot saves it's current operational state, including all loaded pairs. Let's say shit happens and gunbot gets closed and I have 50 pairs across all 3 exchanges.......when I restart gunbot, I want it to startup where it left off..............load all 50 pairs as though gunbot never closed. Also have the option to load gunbot when windows starts, then resume with the 50 pairs.

As it is, I have to manually redo all 50 pairs every time the bots gets stopped. If my kid plays a game, the bot stops and I have to redo it all manually again.

Manually loading 50 pairs is a pain in the ass, and sometimes I have to do it several times a day because of IRL shit happens lol.

To avoid restarting manually 50xgunbot:
https://gunthy.org/index.php?topic=47.0  [TUT] How to Start all your coins or change configs all at once on Windows

To avoid child bug:
https://gunthy.org/index.php?topic=39  Best Virtual Private Server (VPS) for GUNBOT
If you think I helped you, give me a drink:
in btc: 12aeQSpytxoehCEptQE8tUJVVSAS42LvXo
in eth: 0x02a611f0c15bccdb6fa8e5e4b0692ff6d77852bd

Offline Doc

  • Trust: (0)
  • Novice
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #4 on: May 01, 2017, 02:06:41 PM »
small typo: "Config file changed. Reconfig sheduled." should be "scheduled".

Online Gunthar

  • Administrator
  • Trust: (+1)
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 290
    • View Profile
  • Telegram: @GuntharDeNiro
[FEATURE REQUEST] Start trading with a sell order
« Reply #5 on: May 01, 2017, 08:11:08 PM »
Ported from Telegeram discussion i didnt participate:

Start with the first order as a SELL to allow miners and holders to sell their assets and continue to trade with a profit. TO_DO: add a config settings to input "bought price" or "Asset cost"

Offline strshtr

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #6 on: May 02, 2017, 11:12:04 PM »
Patch Fixes #1024 - Windows/Linux/Mac/ARM

Getting the following error when starting a new pair (tried only in bittrex) using the latest patch

«Cannot read property "latestprices" of undefined?»

reverted back to previous BB file seems to resolve the issue.
« Last Edit: May 02, 2017, 11:15:56 PM by strshtr »

Online Gunthar

  • Administrator
  • Trust: (+1)
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 290
    • View Profile
  • Telegram: @GuntharDeNiro
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #7 on: May 03, 2017, 12:41:09 AM »
Patch Fixes #1024 - Windows/Linux/Mac/ARM

Getting the following error when starting a new pair (tried only in bittrex) using the latest patch

«Cannot read property "latestprices" of undefined?»

reverted back to previous BB file seems to resolve the issue.

Fixed Thanks! You can download again from patch 1024

Offline magictrade

  • Trust: (0)
  • Contributor
  • **
  • Posts: 103
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #8 on: May 03, 2017, 03:22:24 AM »
OT




« Last Edit: May 05, 2017, 11:16:38 AM by Gunthar »
>>>>>>>>>>>>>>>>>
If you like my ideas or programs, than iam happy about a small donation (:

BTC: 14xdUkgDM98GYLjWHjkftdNHxSZj8QwdY5 <<<<<<<<<<<<<<<<<

Offline Strategics

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #9 on: May 03, 2017, 11:49:30 AM »
Features Request

I would like to see GUNBOT stake multiple orders on per pair within the maximum balance to trade. Doing so would help it to further place potential buy orders when the BB range hits a new low.

One way of doing it is to split the max balance into ratios, where no of ratios = no of buy levels.

Eg: If my max balance to trade is set to 0.1 and its staking is split into 30:30:40, the three buy level entries would be placed at 0.03, 0.03 & 0.04 respectively. When any one of those three entries are successfully placed and sold, the bot would look to again stake a new buy entry at those same staking level.

Also with regards to the BB buy and sell strategy, can we just input percentages based on the absolute BB range that we would like to buy and sell.

Eg: If the lowest and highest BB price point of an Altcoin is 0.01 and 0.02, the absolute range would be 0.01 where 10% = 0.001, 20% = 0.002, 30% = 0.003...... 100% = 0.01.

If I input 10% BB buy and 65% BB sell, the BOT would buy at +10% (0.011) and sell at +65% (0.0165) from the lowest BB point (0.01)

The buy formula would be:
Lowest BB + (buy % of the absolute value of the difference between the lowest and highest BB)

The sell formula would be:
Lowest BB + (sell % of the absolute value of the difference between the lowest and highest BB)


Buy values such as -10% could also be used where the BOT would place a buy entry at 0.09 (-10% from the lowest point). In the same way, sell orders could also exceed 100%.

If the difference of the range between the lowest BB (0.01) and highest BB (0.015) is 0.005,
10% buy and 65% sell would mean the bot would look to buy at 0.0105 (0.01 + 0.0005) and sell at 0.01325 (0.01 + 0.00325)

Keep to know what you guys think about this BB config along with the "supergun" watchdog  ;D
« Last Edit: May 03, 2017, 11:54:08 AM by Strategics »

Offline strshtr

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Bittrex USDT_BTC pair is it normal behavior to sell remaining BTC
« Reply #10 on: May 04, 2017, 04:19:13 PM »
Using Bittrex I set up the pair USDT_BTC using the BB-USDT_BTC config file. I assumed BTC_TRADING_LIMITS = USDT units not BTC so I used 5 for a test. The pair used my remaining BTC at the time for the buy. Is this normal behavior?

Online Gunthar

  • Administrator
  • Trust: (+1)
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 290
    • View Profile
  • Telegram: @GuntharDeNiro
Re: Bittrex USDT_BTC pair is it normal behavior to sell remaining BTC
« Reply #11 on: May 04, 2017, 05:57:04 PM »
Using Bittrex I set up the pair USDT_BTC using the BB-USDT_BTC config file. I assumed BTC_TRADING_LIMITS = USDT units not BTC so I used 5 for a test. The pair used my remaining BTC at the time for the buy. Is this normal behavior?

It depends on which coin is considered "primary" coin and which one is the "altcoin" in the exchange you are trading. I think kraken does it differently too.

Offline strshtr

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Bittrex USDT_BTC pair is it normal behavior to sell remaining BTC
« Reply #12 on: May 04, 2017, 06:41:12 PM »
Using Bittrex I set up the pair USDT_BTC using the BB-USDT_BTC config file. I assumed BTC_TRADING_LIMITS = USDT units not BTC so I used 5 for a test. The pair used my remaining BTC at the time for the buy. Is this normal behavior?

It depends on which coin is considered "primary" coin and which one is the "altcoin" in the exchange you are trading. I think kraken does it differently too.

So there is no limit on how much altcoin used in the trading that pair? It used the "altcoin" balance of my BTC at the time. I'm just wondering if this normal behavior.

Offline ARosie

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #13 on: May 07, 2017, 06:04:00 PM »
My bot has recently made very small buys (less than 0.001 BTC worth) on several pairs. Same settings as my other pairs (either step-gain or BB with amount per pair set at 0.03). It's not that a larger buy was unfulfilled - the bot just purchased a very small amount and other than that it continues to work normally. After deleting all of the files for that pair in the gunbot folder and saving new settings problem appears to be fixed.

Offline Ashkaan

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #14 on: May 08, 2017, 04:52:51 PM »
I think my GunBot stopped working.  I left it overnight and it's just blank.


Offline pim

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #15 on: May 08, 2017, 08:35:23 PM »
I think my GunBot stopped working.  I left it overnight and it's just blank.

This happened to me too.
Was running three pairs overnight, 2 of them went blank, other kept running.


Edit: checked the log file for a pair that went blank. Turns out it stopped running this morning, and only continued logging something after i closed and restarted the pair.

Code: [Select]
2017/05/08 10:35:30  LP 0.00000227  Bal.BTC 0.61550787  Bal.BURST 0(0)

2017/05/08 10:35:44  LP 0.00000231  Bal.BTC 0.61550787  Bal.BURST 0(0)

2017/05/08 10:35:57  LP 0.00000231  Bal.BTC 0.61550787  Bal.BURST 0(0)

2017/05/08 10:36:23  LP 0.00000231  Bal.BTC 0.61550787  Bal.BURST 0(0)

2017/05/08 10:36:55  LP 0.00000231  Bal.BTC 0.61550787  Bal.BURST 0(0)

2017/05/08 21:06:57  LP 0.00000257  Bal.BTC 0.68676037  Bal.BURST 0(0)

2017/05/08 21:07:20  LP 0.00000257  Bal.BTC 0.68676037  Bal.BURST 0(0)

2017/05/08 21:08:00  LP 0.00000257  Bal.BTC 0.68676037  Bal.BURST 0(0)

edit 2: happened again over night.
« Last Edit: May 09, 2017, 06:17:51 PM by pim »

Offline Ashkaan

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #16 on: May 08, 2017, 11:33:31 PM »
I'm afraid to close because Gunthar said to never STOP the GunBot unless you know what you're doing!

Offline Singman

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #17 on: May 09, 2017, 04:50:03 PM »
Since the last patch, my CPU usage (under Linux) go really high. Only 8 pairs on Poloniex.
Not related to memory usage.

Top :
Code: [Select]
  PID UTIL.     PR  NI    VIRT    RES    SHR S  %CPU %MEM    TEMPS+ COM.
14962 root      20   0 1236004  69052  21312 R  99,0  3,4 305:59.55 node
14972 root      20   0 1238276  68884  21132 S  68,8  3,4 331:26.30 node
14982 root      20   0 1238068  69520  21212 R  59,1  3,4 298:06.57 node
14992 root      20   0 1239232  77604  21304 S  22,6  3,8 331:17.36 node
11918 root      20   0 1238584  85288  21208 S  14,0  4,2 337:57.87 node
11344 root      20   0 1235520  67444  21088 S  10,6  3,3 342:38.35 node
11152 root      20   0 1238424  84008  21308 S   4,7  4,1   1735:52 node

Offline teknomen

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #18 on: May 09, 2017, 06:06:40 PM »
i wok up this morning and most of my pairs is not running just black console
the bot must have an option to replay the pairs that not running

Offline mayhemfreak

  • Trust: (0)
  • Rookie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Bugs/Issues tracker v3.1
« Reply #19 on: May 10, 2017, 05:35:07 PM »
Experiencing the same issue that the bot stops working on windows.

Snippet of the log file with the GUI running 8 pairs, new time is after restart:
Code: [Select]
2017/05/04 19:11:01  LP 0.06026378  Bal.BTC 0.42285434  Bal.DASH 1.10616649(0)

2017/05/04 19:11:26  LP 0.06051393  Bal.BTC 0.42285434  Bal.DASH 1.10616649(0)

2017/05/04 19:11:52  LP 0.0606  Bal.BTC 0.42285434  Bal.DASH 1.10616649(0)

2017/05/04 19:12:26  LP 0.0606  Bal.BTC 0.42285434  Bal.DASH 1.10616649(0)

2017/05/05 16:45:47  LP 0.06598999  Bal.BTC 0.50485275  Bal.DASH 1.10616649(0)

2017/05/05 16:46:11  LP 0.06577892  Bal.BTC 0.50485275  Bal.DASH 1.10616649(0)

2017/05/05 16:46:37  LP 0.06577892  Bal.BTC 0.50485275  Bal.DASH 1.10616649(0)

This continues to happen at random intervals. Tried running in "core" only with no GUI but same thing:

Code: [Select]
LP 609.6635  Bal.BTC 310.3025  Bal.DASH 1.2585125(1.10616649)  vWa1 0.06209031 < vWa2 0.06255755
2017/05/08 10:36:22
LP 609.6653  Bal.BTC 310.3025  Bal.DASH 1.2585125(1.10616649)  vWa1 0.06209031 < vWa2 0.06255755
2017/05/08 10:37:14
LP 609.6673999999999  Bal.BTC 310.3025  Bal.DASH 1.2585125(1.10616649)  vWa1 0.06209031 < vWa2 0.06255755
2017/05/08 10:37:56
LP 609.4999  Bal.BTC 310.3025  Bal.DASH 1.2585125(1.10616649)  vWa1 0.06209031 < vWa2 0.06255755
2017/05/08 17:14:00
LP 600.0001  Bal.BTC 557.91263  Bal.DASH 1.2585125(1.10616649)  vWa1 0.06013125 > vWa2 0.06002888
2017/05/08 17:14:42
LP 600.0001  Bal.BTC 557.91263  Bal.DASH 1.2585125(1.10616649)  vWa1 0.06013125 > vWa2 0.06002888
2017/05/08 17:15:22